Just another WordPress site

Serija 24

Glavna zvezda te serije, ki je z vidika zasnove sploh prva te vrste in ki je nastala pod okriljem izvršnih producentov Joela Surnowa (zaslovel s TV- filmom Wiseguy), Roberta Cochrana (tudi izvršni producent priljubljene serije La Femme Nikita), Rona Howarda, Briana Grazerja in Tonyja Krantza, je Kiefer Sutherland. Dogajanje vse sezone je zamejeno na en dan, tako vsaka od 24 epizod v “realnem” času pripoveduje o dogajanju v eni uri tega dne.
Serija 24 je obveljala za najbolj inovativno in vznemirljivo televizijsko dramsko serijo. Nominirana je bila za kar 10 nagrad emmy, osvojila pa jo je v kategoriji za najizvirnejši scenarij za dramsko serijo in najizvirnejšo montažo dramske serije, posnete z eno kamero. Serija 24 je prav tako prejela dve nominaciji za nagrado zlati globus (v kategorijah najboljša dramska serija in najboljša moška vloga v televizijski dramski seriji, ki jo je Sutherland tudi odnesel domov) in pet nominacij za nagrade Zveze televizijskih kritikov, od katerih je nato prejel nagrado za najbolj izvirni novi program leta ter nagrado za program leta.

Dogajanje četrte sezone se začne 18 mesecev po koncu dogajanja tretje. Protiteroristično enoto zdaj vodi Erin Driscoll, stroga in hladna vladna agentka, ki si je kot eno svojih prvih nalog zadala odpustitev Jacka in to nato tudi izpeljala. Po eksploziji na potniškem vlaku se Jack, ki sedaj dela za obrambnega ministra Jamesa Hellerja, z njegovo sicer poročeno hčerko Audrey Raines pa ima intimno romantično razmerje, nenadoma ponovno znajde v prostorih protiteroristične enote, kjer se sreča z Erin Driscoll.

V četrti sezoni serije bo v vlogi arabskega poslovneža iz Srednjega vzhoda Navi Araza nastopil tudi Nestor Serrano. Njegovo ženo Dino bo zaigrala Shohreh Aghdashloo, igralka, ki je že bila nominirana za oskarja, v vlogi njunega sina Behrooza pa bomo videli Jonathana Ahdouta.
Igrajo:

Kiefer Sutherland – Jack Bauer
Leslie HopeSarah Clarke – Nina Myers
Elisha Cuthbert – Kimberly Bauer
Dennis Haysbert – Sen. David Palmer
Penny Johnson – Sherry Palmer
Tanya Wright – Patty Brooks
Xander Berkeley – George Mason
Carlos Bernard – Tony Almeida
James Badge Dale – Chasa Edmundsa
Carlos Bernard – Tony Almeida
Reiko Aylesworth – Michelle Dessler
Dejstva:
Kiefer Sutherland ima glavno vlogo v tej precedenčni televizijski seriji, v kateri je dogajanje celotne sezone umeščeno v en dan, vsaka od 24 epizod pa v “realnem” času pripoveduje o dogajanju v uri tega dne.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *